Öykü

İlgili Makama,

İlgili Makama,

12 Şub 2024

İlgili Makama,

Mayıs ayında bulunduğum tayin talebi neticesinde Beşiktaş, Karataş Lisesi’ne tayinim gerçekleşmiştir. Ailem ile birlikte ikamet etmek üzere, Beşiktaş Merkez Hastanesi’ne yakın muhitte şahsıma kiralık bir ev tahsisini arz ederim.

***

Kiralık Konut Dairesi Başkanlığı’na,

Kurumunuza arz ettiğim kiralık konut başvuruma idari süre kapsamında herhangi bir dönüş alamadım. Ailem ile birlikte kalacağım, Beşiktaş Merkez Hastanesi yakınlarında bir konut tahsisi talebimi yenileyerek gereğinin yapılmasını beklediğimi arz ederim.

***

Kiralık Konut Dairesi Başkanlığı’na,

Ailem; Halide ÇEŞNİCİLER DURAN (eş), Halit DURAN (çocuk) ve Fuat DURAN (çocuk) ile birlikte ikamet etmek üzere Beşiktaş Merkez Hastanesi baz alınarak on kilometrelik yarıçapta, asgari iki artı bir (2+1) ve yüz metrekare (100 M²) standartlarında, azami iki bin lira (2000) bütçeli mesken talebimi arz ederim.

Şahsım ve aileme ait kimlik fotokopilerini, adli sicil kaydımı, geçmiş döneme ait üç aylık fatura (elektrik, su, doğalgaz) makbuzlarımı ve vatandaşlık puanımı, altışar vesikalık fotoğraf ile birlikte ekte belirttiğimi, sunulan şartnameyi okuyarak eksiksiz kabul ettiğimi beyan ederim.

 

III.V.MMXXI

Furkan DURAN

***

Sayın Genel Müdürüm,

Yaklaşık on senelik devlet memuruyum, geçtiğimiz mayıs ayında oğlumun sağlık sebepleriyle İstanbul’a tayin oldum. Şu an doktorumuzun bulunduğu hastaneye yakın bir konumda, kurumunuzun misafirhanesinde ikamet etmekteyiz ancak takdir edeceğiniz üzere dört kişilik bir aile için bir odada hayat sürmek kolay olmuyor. Gerek oğlumun akciğer problemi gerekse eşimin kapalı alan fobisi hayatımızı misafirhanenin balkonuna mahkûm etmiş durumda. Önümüzün kış olduğunu hesaba katacak olursanız durumumuzun vahametini daha iyi anlayabilirsiniz.

Sizden ricam; tarafımıza oğlumun tedavi gördüğü hastaneye yakın bir konumda kiralık daire tahsis edilmesinden ibarettir. İstanbul’da ve bilhassa Beşiktaş’ta yaşanan konut sıkıntısının pekâlâ farkındayım, uzun bir bekleyen listesi olduğunu da biliyorum ancak oğlumun sağlık sorunları göz önünde bulundurularak bir istisna yapılabileceği umudunu taşıyorum. İstenen bilgi ve belgeleri kurumunuza ilettim ancak gerekli durumda size veya sekreteriniz Tuğba Hanım’a da gönderebilirim.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyor, dönüşlerinizi bekliyorum.

 

XVII.VI.MMXXI

Furkan DURAN

***

Arif Bey merhaba,

Size ortak bir tanıdığımız, Turhan Bey’in vasıtasıyla yazıyorum. Yaklaşık sekiz ay kadar önce büyük oğlum Halit’in sağlık sorunları ve bulunduğumuz şehirdeki hastanenin yetersizliği sebebiyle İstanbul’a gelmek durumunda kaldık. Nisan ayının başında oğlumun ameliyatı gerçekleşti ancak hastalığın nüksetme ihtimali düşünülerek takip edilmesi gerektiği ve dolayısıyla şehirden ayrılmamamızın mümkün olmadığı söylendi. Bu sebeple tayinimi isteyerek İstanbul’a geldim, eşim ise özel sektörde çalışması münasebetiyle işinden ayrılmak durumunda kaldı. Bunları detaylıca kaleme almamın nedeni, içinde kaldığımız çıkmazı size daha iyi anlatabilmek. Değerli vaktinizi böyle kişisel bir mesele ile aldığım için kusura bakmayın lütfen. Çaresiz kalmasam yapmazdım.

Bugün itibariyle KKD misafirhanesinde yüzüncü günümüzü dolduruyoruz ve hâlen ailem ile birlikte yaşayabileceğim bir daire bulunamadı. Oğlumun rahatsızlığı ve eşimin kapalı alan hassasiyeti ile yüz gün boyunca bir odada, insani koşulların dışında kalıyor olmak takdir edersiniz ki oldukça güç. Hem madden hem manen çökmüş durumdayız. Üstüne, halkla ilişkiler departmanınız ile yaptığımız görüşmede vatandaşlık puanımın yalnız Beşiktaş için değil, İstanbul geneli için de yeterli olmadığı bilgisi aktarıldı bugün. Ben on yıldır bu devlete hizmet ediyorum, on yıl boyunca uyarı dahi almadan ülkesine hizmet veren bir devlet memurunun bu durumda kalmasına üzüldüğümü ayrıca belirtmeliyim.

Vaktinizi daha fazla almamak adına toparlayarak mektubu noktalamak isterim; yakın bir aile dostumuz olan Turhan Bey daire bulunması konusunda yardımcı olabileceğinizi söyledi. Beşiktaş’ta görevli olmadığınızı biliyorum ama en azından Avrupa yakasında ailemle yaşayabileceğim bir daire bulunması hususunda yardımcı olabilirseniz minnettar olurum. Dönüşlerinizi bekliyor, iyi günler diliyorum…

 

V.VII.MMXXI

Furkan DURAN

 ***

Arif Bey tekrar merhaba,

Yazdığım ilk mektup ciddi bir yanlış anlaşılmaya yol açtı sanıyorum. Misafirhaneleriniz hakkında olumsuz bir söylemde bulunmak istemedim, söylediklerim maksadını aştıysa kusura bakmayın lütfen. Elbette hastaneden eve geçiş noktasında misafirhaneniz can simidimiz oldu ancak tek bir odada yüz on bir gün boyunca kalmak inanın kolay değil. Anlayışınıza sığınıyorum. Benimle aynı durumu paylaşan pek çok kişi olduğunun da elbette farkındayım ancak daha önce belirttiğim sağlık sorunlarının bizi zorlaması üzerine size yazmıştım, herhangi bir yanlış anlaşılma olmasını istemem. 

İlk mektubumda da belirttiğim gibi eşim taşınmamızla birlikte işinden ayrıldı ve oğlumuzun bakımı ile ilgilenmesi gerekiyor, bu sebeple bahsettiğiniz meblağlara çıkabilmemiz mümkün görünmüyor. Beşiktaş çevresinde bir yer ayarlanabilirse yol masraflarımı kısarak ancak iki bin beş yüz, üç bin aralığında bir kira bedeli ödeyebilirim, daha fazlasını kaldıracak maddi durumum bulunmuyor ne yazık ki. Yine de göstermiş olduğunuz alaka için teşekkür ederim. 

Turhan Bey’e selamlarınızı ilettim, kendisi de selam söyledi. En yakın zamanda sizi beklediğini, keklik sezonunun yaklaştığını hatırlatmamı istedi. Tekrar teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum…

XVI.VIII.MMXXI

Furkan DURAN

 ***

Kiralık Konut Dairesi Başkanlığı’na,

Ailem; Halide ÇEŞNİCİLER DURAN (eş) ve Fuat DURAN (çocuk) ile birlikte ikamet etmek üzere Kocaeli sınırları dâhilinde, asgari iki artı bir (2+1) ve yüz metrekare (100 M²) standartlarında, azami iki bin beş yüz lira (2500) bütçeli mesken talebimi arz ederim.

Şahsım ve aileme ait kimlik fotokopilerini, adli sicil kaydımı, geçmiş döneme ait üç aylık fatura (elektrik, su, doğalgaz) makbuzlarımı ve vatandaşlık puanımı, altışar vesikalık fotoğraf ile birlikte ekte belirttiğimi, sunulan şartnameyi okuyarak eksiksiz kabul ettiğimi beyan ederim.

 

I.IX.MMXXI

Furkan DURAN

Burak Çakır